نیویورک تایمز: سنوار در سال ۲۰۲۲ خواستار هفت میلیون دلار کمک ماهانه بیشتر جمهوری اسلامی برای حمله هفتم اکتبر شد

خانواده‌ قربانیان آمریکایی حمله هفتم اکتبر حماس از جمهوری اسلامی ایران به دادگاه ایالات متحده شکایت کردند

خانواده‌های قربانیان آمریکایی حملات هفتم اکتبر حماس به اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران و چند گروه شبه‌نظامی به دادگاه فدرال آمریکا شکایت کرده‌اند. شاکیان می‌گویند در خصوص دست داشتن تهران در این حمله و نقش سپاه پاسداران در هماهنگی بین «گروه‌های تروریستی» در آماده‌سازی حملات هفتم اکتبر شواهد جدیدی به مقام‌های قضایی ارائه کرده‌اند.

این شکایت که در اختیار روزنامه تایمز اسرائیل هم قرار گرفته، متکی بر اسنادی است که وکلای شاکیان می‌گویند نشان می‌دهد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میلیون‌ها دلار به حماس کمک می‌رسانده است.

این شکایت همچنین شامل سندی از یک جلسه خصوصی در سال ۲۰۲۲ با حضور اعضای ارشد حماس شامل یحیی سنوار، خلیل الحیه و برخی دیگر است که در صورتجلسه آن نشست، به تصمیم حماس به منظور درخواست ماهانه هفت میلیون دلار از جمهوری اسلامی ایران با هدف بسیج شدن برای «پروژه بزرگ» و آماده به اسرائیل شدن اشاره شده است.

نیویورک تایمز نیز در گزارشی در همین رابطه نوشت که درخواست کمک ماهانه هفت میلیون دلاری حماس از جمهوری اسلامی ایران به منظور آماده شدن برای حمله هفتم اکتبر به اسرائیل انجام شده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در شکایت خانواده قربانیان آمریکایی، آن‌ها جمهوری اسلامی ایران را به حمایت از «مرگبارترین حمله به یهودیان از زمان هولوکاست» متهم کرده‌اند.

در این شکایت به غیر از جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نام حماس، حزب‌الله، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز ذکر شده است. ایالات متحده همه این گروه‌ها را «سازمان‌های تروریستی خارجی» می‌داند.

با اینکه در این اسناد به کمک‌های مالی قطر و ترکیه به حماس نیز اشاره شده است، نام هیچ‌یک از متحدان ایالات متحده در این شکایت وجود ندارد. نام شورشیان حوثی یمن که دولت بایدن آن‌ها از فهرست سیاه ترور آمریکا خارج  کرد هم در این شکایت دیده نمی‌شود.

به نوشته نیویورک تایمز، وکلای برجسته‌ای چون گری اوسن و لی وولوسکی وکالت شاکیان را برعهده گرفته‌اند. این دو وکیل در بیانیه‌ مشترکی اعلام کردند که اسناد، سوابق بانکی و موارد مشابهی در دست دارند که نشان می‌دهند جمهوری اسلامی ایران حامی مالی حماس بوده است.

نیویورک تایمز پیش از این در گزارشی نوشته بود که صورتجلسه ۱۰ دیدار رهبران ارشد حماس حاکی از آن است که این گروه شبه‌نظامی از سال ۲۰۲۱ از تنش اجتناب کرده‌ است تا وانمود کند با اسرائيل درگیر نخواهند شد. این در حالی است که در همان زمان به‌دنبال کسب حمایت جمهوری اسلامی ایران برای یک حمله بزرگ بوده‌ است.

به نوشته این رسانه، یحیی سنوار طی بیش از دو سال با فرماندهان ارشد حماس دیدارهایی ترتیب داده و حمله‌ای را طراحی کرده است که آن‌ها امیدوار بودند مخرب‌ترین حمله به اسرائیل طی چهار دهه فعالیتشان باشد.

صورتجلسه نشست‌های محرمانه حماس که در حمله به غزه به‌دست نیروهای نظامی اسرائیل افتاد و نیویورک‌تایمز و واشینگتن‌پست آن‌ها را بررسی کرده‌اند، بیانگر گزارش مفصلی از برنامه‌ریزی برای حمله هفتم اکتبر است. این جلسات تلاش یحیی سنوار را برای متقاعد کردن متحدان حماس یعنی جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله برای پیوستن به تهاجم حماس یا حداقل متعهد شدن به نبرد گسترده‌تر با اسرائیل، نیز نشان می‌دهد.

این رسانه آمریکایی در گزارشش اشاره کرده بود که حماس ابتدا قصد داشت این حمله را‌ که اسم رمز آن «پروژه بزرگ» بود، پاییز ۲۰۲۲ انجام دهد اما به‌ دلیل ناتمام ماندن تلاش‌ها برای متقاعد کردن تهران و حزب‌الله به مشارکت در اجرای خواسته حماس، به تعویق افتاد.

در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل دست‌کم ۴۶ آمریکایی کشته شدند. از بین بیش از ۲۵۰ گروگانی که حماس با خود به نوار غزه برد، هم ۱۲ نفر آمریکایی بودند. در این شکایت خانواده برخی آمریکایی‌هایی که در درگیری‌ها در غزه یا شمال اسرائیل کشته شده‌اند، هم دیده می‌شود. به گفته یک مقام وزارت خارجه ایالات متحده، در جریان جنگ غزه تاکنون بیش از ۳۰ شهروند آمریکایی‌ــ‌اسرائیلی کشته شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته بارها به دلیل حمایت از گروه‌های تروریستی تحت تحریم‌های ایالات متحده آمریکا قرار گرفت و در ماه فوریه نیز علیه رهبران ارشد سپاه پاسداران جمهوری اسلامی کیفرخواست‌هایی تنظیم شد.

در پرونده‌هایی مانند این شکایت که بازداشت متهمان دشوار است، دادستان‌ها پس از صدور کیفرخواست به دولت آمریکا اجازه می‌دهند دارایی‌های آنان را توقیف کند. در پرونده‌های مرتبط با تروریسم مانند این شکایت، اموال بلوکه‌شده این کشورها در آمریکا می‌تواند برای پرداخت غرامت به قربانیان استفاده شود.

بیشتر از جهان